SOHA ne add fel az álmaidat – 2

Előző részben a szívbéli vágyaiddal való kapcsolódásig jutottunk.

Miért fontos, hogy megtaláld a saját célodat?

Ezáltal nyernek értelmet a napjaid. Ezek tartanak frissen, és visznek előre. Akinek nincsenek céljai, óhatatlanul elindul az öregedés felé. Figyelem! 40 évesen is el lehet kezdeni öregedni, és nem is a fizikai öregedést értem ezalatt,  hanem a szellemit. Az pedig csúnya jelenség. Általában az örök elégedetlenek ilyenek. Mindent kritizálnak, mindig másban találnak hibát. Hiszen célok nélkül ráérnek mással foglalkozni. Tudatosan válassz más utat! Keresd meg, mi az, amit meg akarsz valósítani. Részletek az első részben.

Most pedig lépjünk a tettek mezejére.

Startvonal

Amikor már megvan a vágy képe, minden részletével, tegyél fel magadnak egy „ellenőrző” kérdést. Fontold meg a választ. „Kész vagyok megfizetni az árát?”

Csak akkor olvass tovább, ha IGEN a válaszod. Hogy miért? Mert bármi, amire szíved mélyén vágysz, igényli az erőfeszítéseidet. A dolgok nem hullnak csak úgy az öledbe. Ez az egyik természeti törvény. Ám mielőtt megfutamodnál, a jó hír, hogy amint megteszed a magad lépéseit, mintha az univerzum minden ereje összefogna, hogy besegítsen neked. Egyszer csak „úgy alakulnak a körülmények”. Olyan emberekkel találkozol, olyan lehetőséget kapsz, és olyan dolog birtokába jutsz, amire épp szükséged van.

Ám első, második, harmadik dologként is RÁD van és lesz szükség ahhoz, hogy célba érj.

Most jön a következő fontos lépés. Lehozni földi valósággá, amit megálmodtál. Mi kell hozzá? Ki kell hozzá? Mennyi időt, energiát igényel tőled?

Ez a tervezés időszaka

A tervek keretet adnak, hogy ne a véletlenre bízd, vagyis hogy legyen medre a cselekedeteidnek. Nézzük először az időt. Mennyi időre van szükséged az eléréséhez? Oszd fel kisebb egységekre. éves, negyedéves, havi és heti célokra, végül ezekből lesznek a napi feladataid. Ezek segítenek úton maradnod. Jelzők és nem karók, szóval menet közben lehet őket alakítani. Ám ha egy sincs belőlük, lehetetlen küldetésbe fogtál. A cél terv nélkül csupán vágy. Ami nem valósul meg soha. Hajra, alakítsd tervekké a céljaidat. Tervezd meg a tárgyi, személyi feltételeket, ezeket is rendezd az időterveződbe. Mikor, kivel, miről fogsz egyeztetni, kitől mit szeretnél megtudni, mikor hívod fel, keresed meg. Légy körültekintő.

Mutasd meg egy barátnak vagy mentornak, akiben megbízol. Ő rámutathat olyan részletre, amire még érdemes gondolnod.

Kész a terved, ezzel fekteted le az út építőkockáit.

A következő lépés a cselekvés

Jó hír, hogy bár fontos látnod az egész utat, egyszerre elég csak a következő lépéssel foglalkoznod. Így arra tudsz figyelni, amire kell, nem forgácsolod szét az energiáidat. Ám lépned mindig szükséges.

Ezen a ponton dől el, ki jut el a célig, és ki az, aki feladja. Aki célirányosan mindig tesz egy lépést, az halad. Aki nem, az álmodozik tovább.

Semmi baj, ha nem megy egyedül. Tudod, hogy nem vagy egyedül, kérj bátran segítséget.

Ha szeretnél többet olvasni a témában, figyelmedbe ajánlom korábbi írásaimat a témában:

Miért jó, ha vannak céljaid, és hogyan érheted el őket?

Megyek a céljaimért

Hogyan lesz hős valaki, aki követi az álmait?

A saját utadon

 

Varga MariannaSzeretettel,

Marianna

 

 

 

További aktualitásokról, programokról hírlevélben értesülhetsz:

Feliratkozás itt:
 

Tetszett ez az írás? Oszd meg ismerőseiddel!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Címkék:  

Hagyjon üzenetet!

Ezeket a HTMl tag-eket és attribútumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Az időlimit lejárt, töltsd újra a CAPTCHA-t!